Kontakt
Gældsbrev

Gældsbrev

Et gældsbrev er et juridisk bindende dokument, der anfører, at en person har lånt penge til en anden. Dokumentet er altså en skriftlig aftale, som bruges til at holde styr på omstændighederne for det aftalte lån.

Således er man bedre stillet som långiver, hvis der opstår uoverensstemmelser med låntager, og samtidig er der sikkerhed for, at lånet bliver tilbagebetalt. 

Et gældsbrev kan være en god ide, hvis man ønsker at tilgodese familiemedlemmer eller nærtstående, med et større pengebeløb, hvor man samtidig undgår at betale gaveafgift. I denne forbindelse kan man yde et rente- og afdragsfrit lån, der efterfølgende kan nedbringes over tid. Det er dog vigtigt, der ikke skrives, at gælden nedbringes over tid, da det i så fald kan anses som en gave, hvoraf der skal betales gaveafgift.   

Indhold

Et gældsbrev har ikke en fast struktur, men skal som minimum indeholde informationer på personen, som yder lånet, samt personen, der optager et lån. Herunder er der krav på en underskrift fra begge parter.

Udover dette kan man skræddersy sit gældsbrev, så det har nærmere bestemmelser vedrørende tilbagebetaling, afdrag osv.

Hvem kan lave et gældsbrev?

I princippet kan alle lave et gældsbrev, der er juridisk gyldigt. Hvis der er tale om større lån eller lignende, kan det være en god ide, at gøre brug af en advokat. På den måde undgår man  evt. tvister mellem parterne på et senere tidspunkt. 

Kontakt en advokat og få den hjælp du behøver

Kontakt Boligadvokatkontoret for at få hjælp til at udforme et gældsbrev. Vi har advokater i Aarhus, København og Frederiksberg, som er klar til at vejlede og rådgive dig om gældsbreve og andre anliggender.

­

Kontakt

    Call Now Button