Kontakt

Andelsboligkøb rådgivning: Advokat ved køb af andelsbolig / andelslejlighed

Kontakt din advokat på 31 31 11 36 eller via e-mail for rådgivning vedr. køb og salg af ejendom. Trygt og sikkert. Fast lav pris på ydelser.

Det siger kunderne

⭐⭐⭐⭐⭐

Som nævnt har det været stærkt betryggende at have jer med i processen.

– Maja B. og Kenneth H.

⭐⭐⭐⭐⭐

Mange tak for super og professionel service. Jeg er glad for, at jeg valgte jer til mit boligkøb.

– Berit F.

⭐⭐⭐⭐⭐

Tusind tak for hjælpen. Vi har været meget tilfredse med forløbet.

– Louise B.

Entreprisekontrakt med advokat fra BV advokater

Kontakt en byggeadvokat

Få hjælp til køb af andelsbolig samt gennemgang af både købsaftalen og handlens dokumenter. Vi rådgiver dig omkring de risici, der kan medfølge ved køb af en andelsbolig og hjælper dig med at stå i den bedst mulige juridiske situation.

Vi hjælper med det hele

Har du endelig fundet en andelsbolig, der falder lige i din smag, men mangler hjælp til gennemgang af købsaftalen samt handlens dokumenter, herunder foreningens økonomi mv.? Vores boligadvokater står klar til at gennemgå og rådgive dig gennem hele handlen. Vi kender faldgruberne og sikrer, at du ikke ender i en andelsforening med dyre økonomiske og juridiske overraskelser.

Vi har kontakten til ejendomsmægler eller sælger med henblik på forhandling af vilkår. Endvidere rådgiver vi om økonomien og har kontakt til din bank.

Husk altid enten at få indskrevet et advokatforbehold eller at kontakte os inden du underskriver købsaftalen.

 • Komplet rådgivning
 • Gennemgang af købsaftalen
 • Gennemgang af alle dokumenter
 • Al dialog med ejendomsmægleren
 • Følger handlen til dørs

7.800 kr. inkl. moms

Børsen: Andelshavere må kigge langt efter gevinst

Berlingske: Hvad kan køber forvente af sælger?

Børsen: Andels­bolig eller ej? Her er fordele og faldgruber

Hvad er en andelsbolig?

Andelsbolig betyder, at du kommer til at bo i en bygning sammen med andre mennesker. I vil alle bidrage til beslutninger som, hvad der skal ske med parkeringspladser, om væggene skal males, og hvor meget alle skal betale for forsyninger. Hvis du køber en lejlighed eller et hus som en del af andelsbolig, så har du brug for en advokat, der er bekendt med den specifikke kontrakttype. Det hjælper vi med hos Boligadvokatkontoret.

Køb af en andelsbolig adskiller sig fra andet køb af fast ejendom, da køber ikke reelt bliver ejer af andelsboligen. I stedet erhverver køber sig en  ideel anpart i andelsboligforeningen, som giver en eksklusiv brugsret til en af foreningens ejendomme. Med den ideelle anpart følger en andel i foreningens formue, men også i dens gæld.

Søger du en boligrådgiver eller boligadvokat, så kontakt os på tlf. 31 31 11 36.

Boligadvokatkontorets fysiske adresser

Boligadvokat i kbh – København V

Vesterbrogade 33
1620 København V

Boligadvokat i Aarhus

Dalgas Avenue 40
8000 Aarhus

Kontakt boligadvokat

Casper - advokat, byggeadvokat og boligadvokat

Vores mission

”Vi lægger stor vægt på ærlighed, herunder gennemskuelige og rimelige priser. Vi tilbyder i de fleste handler ”Ingen handel: Ingen regning”, og du ved fra start, præcis hvad det kommer til at koste.”
– Casper Vinther, indehaver af Boligadvokatkontoret

Læs mere om andelsboligkøb her, og få hjælp af vores boligadvokater
Hvis du er på udgik efter en ny bolig, kan det måske være en idé at undersøge markedet for andelsboliger, hvor særligt prisen kan være en væsentlig fordel ift. ejerboliger. Der er dog en række omstændigheder, du som køber skal være opmærksom på. Det skyldes at en andelsbolig adskiller sig væsentligt fra en ordinær ejerbolig. Kontakt vores boligadvokater nu, og få hjælp til køb af en ny andelsbolig.

Bolighandel med hjælp fra boligadvokater
Bolighandel med hjælp fra boligadvokater

Lån til andelsbolig

Modsat ejerboliger er det ikke muligt at optage lån i et realkreditinstitut, da der ikke er mulighed for at tage pant i fast ejendom. I stedet kan køber eksempelvis finansiere sit køb ved at optage et banklån, som typisk kan optages med en egenbetaling på 5% af andelsboligens værdi. Det er vigtigt at have dette med i tankerne, da renten på et banklån kan være væsentligt højere end ved et realkreditlån.

Fællesøkonomi i andelsforeningen

Det er vigtigt at være opmærksom på andelsboligforeningens økonomi, i forbindelse med et køb, da du som køber, hvis foreningen går konkurs, hæfter med din personlige andel. Derfor kan det være en god ide at søge råd, således at man nøje kan gennemgå foreningens regnskaber og undersøge hvilke lån, der er optaget.

Som andelshaver betales en månedlig boligafgift, der løbende afbetaler på foreningens gæld og dækker foreningens udgifter. Der er ikke tale om et fast beløb, og afgiften kan derfor stige, hvis foreningen bliver nødt til at optage nye lån eller hvis renten stiger.

Det er derfor også vigtigt at undersøge ejendommens stand generelt, da fremtidige renovationer kan bevirke, at foreningen skal optage yderligere lån.

Andelsboligens værdi

Det er vigtigt at være opmærksom på, at en andelsbolig adskiller sig fra anden fast ejendom ved videresalg. Som udgangspunkt vil den månedlige boligafgift indeholde en reducering af foreningens gæld, der kan medvirke til at din ideelle anpart stiger i værdi. I modsætning til almindelige ejerboliger, er andelsboligens maksimale værdi derimod begrænset af andelskronen. Det betyder at du som udgangspunkt ikke kan være sikret en gevinst ved salg, til trods for at du har bidraget til at nedbringe foreningens samlede gæld.

Andelskronen er individuel for andelsforeningen og fastsættes årligt på foreningens generalforsamling. Beregningen foretages ved at tage ejendommens værdi og tillægge foreningens øvrige aktiver, hvorefter foreningens gæld fratrækkes. Til slut divideres beløbet med det oprindelige indskud fra alle andelshavere.

Andelskronen kan altså sammenlignes med en aktiekurs, da den fastsætter værdien af den enkelte andel. I praksis betyder det, at hvis andelskronen stiger, så gør værdien på andelen også, og i modsat fald gælder det samme.

Som medlem i andelsforeningen har du dog en vis indflydelse på andelskronen. Andelsforeningen kan nemlig selv beslutte, hvorvidt de ønsker at gøre brug af den offentlige ejendomsvurdering, eller en valuarvurdering. Da de offentlige vurderinger ofte er lavere end dem valuarerne udfører, kan dette have betydning for den endelige andelskrone.

Tinglysning

Normalt skal der tinglyses skøde, ved erhvervelse af fast ejendom. Dette behøver man imidlertid ikke ved køb af andelsboliger, da køber ikke bliver ejer af en bolig. Der skal derfor ikke skrives skøde, hvilket sparer køber for et betydeligt beløb i forbindelse med tinglysningsafgift.

En advokat kan være umådelig behjælpelig ved et andelsbolig, lejlighed eller huskøb og vil vejlede og hjælpe med de juridiske aspekter af kontrakten. Kontakt Boligadvokatkontoret og modtag juridisk bistand om at købe en andelsbolig.

Som boligadvokat er vi medlem af Advokatsamfundet. Kontakt dine boligadvokater. Fair pris.

BOLIGADVOKATKONTORET APS ER MEDLEM AF ADVOKATSAMFUNDET

Advokatsamfundet omfatter over 6.000 advokater i Danmark, og arbejder for at sikre tilliden til advokater, og for at sikre alle danskere, et sundt og velfungerende retssamfund.

Vi hjælper med syn og skøn til en skarp pris

Kontakt os for en pris vedr. juridisk rådgivning

 +45 31 31 11 36
kontakt@boligadvokatkontoret.dk

  Vi hjælper dig trygt og sikkert igennem dit køb af bolig til faste lave priser.
  Ingen handel – Ingen regning!

  Call Now Button