Få hjælp til en købsaftale ved køb af hus og fast ejendom hos en advokat

Som køber af hus og fast ejendom bør du søge professionel hjælp hos en advokat. Hos Boligadvokatkontoret kan du få rådgivning i forbindelse med købsaftalen og blive guidet trygt gennem handlen, så du undgår ubehagelige overraskelser.

Hjælp til købsaftale hos advokat

Som køber af hus og fast ejendom bør du søge professionel hjælp hos en advokat. Hos Boligadvokatkontoret kan du få rådgivning i forbindelse med købsaftalen og blive guidet trygt gennem handlen, så du undgår ubehagelige overraskelser.

Kontakt din boligadvokat i København og modtag juridisk hjælp til dit boligkøb.

Hvad er en købsaftale?

En købsaftale er køber og sælgers kontrakt med hinanden om overdragelse af ejendommen. Købsaftalen er det afgørende dokument i forbindelse med køb af fast ejendom. 

Hvad indeholder købsaftalen?

Det er som udgangspunkt sælger eller sælgers ejendomsmægler, der udarbejder udkast til købsaftalen. 

Købsaftalen indeholder de vigtigste oplysninger om handlen, herunder kontantpris, udbetaling, finansiering, overtagelsesdato, eventuelle forbehold i købsaftalen og andre væsentlige informationer. Salgsopstillingen er en integreret del af købsaftalen, og salgsopstillingens indhold betragtes derfor som en del af handelsvilkårene, som køber kan støtte ret på.

Boligadvokat i København og Aarhus er medlem af Advokatsamfundet. Book møde. Ydelser til en fast lav pris.

Få et uforpligtende tilbud fra en advokat

  Lovpligtig fortrydelsesret og advokatforbehold

  Når købsaftalen er underskrevet af begge parter, har køber ret til at fortryde handlen i op til seks hverdage. Hvis han gør det, skal han dog betale 1 % af købesummen til sælger. Dette beløb skal betales og være modtaget hos sælger, inden 6-dages fristen er udløbet. Sker dette ikke, er køberen bundet til købet, selvom køberen skriftligt har fortrudt. Sælger har ikke mulighed for at fortryde, når han først har skrevet under. 

  Det er vigtigt at være opmærksom på, hvornår fristen er gældende fra. Hvis køber underskriver købsaftalen først, og sælger underskriver nogle dage efter, er fristen først gældende fra den dag, hvor sælger underskriver. Hvis sælger derimod underskriver købsaftalen først, gælder fristen fra den dag, hvor køber modtager den underskrevne købsaftale.

  En anden mulighed for at fortryde er at indsætte et advokatforbehold i købsaftalen Advokatforbeholdet betyder, at du har mulighed for at underskrive købsaftalen og derefter gennemgå den med din rådgiver. Hvis der opstår problemer under bolighandlen, gør advokatforbeholdet, at advokaten kan hjælpe køber med at udtræde af handlen indenfor den fastsatte frist. 

  Varetagelse af dine interesser 

  Som køber skal man være opmærksom på, at ejendomsmægleren er sælgers mand, hvorfor han skal varetage sælgers interesser. Ejendomsmægleren må ifølge loven ikke repræsentere både køber og sælger. Hvis du står og skal købe ejendom, er det derfor særligt fordelagtigt at have din egen rådgiver til at varetage dine interesser. Advokaterne fra Boligadvokatkontoret står herved til rådighed. 

  Boligadvokaterne kan rådgive dig om indhold og konsekvenser af købsaftalen og ejendommens dokumenter samt hjælpe dig med at forhandle vilkårene med sælger.

  Læs også om:

  Betinget køb 

  Der er mulighed for at indgå en betinget købsaftale. Det kan f.eks. være en fordel, at aftalen er betinget af, at ens nuværende bolig bliver solgt, da man på den måde er sikker på ikke at ende med udgifter til to boliger eller ender med at stå helt uden bolig. 

  Det er særligt fordelagtigt at indgå en fuldt betinget købsaftale, da du på den måde er sikret boligen inden for en fastsat periode, hvis du får succes med at sælge din nuværende bolig. Det er endvidere en fordel, at du som udgangspunkt er sikret den købspris, der fremgår af købsaftalen, selvom boligpriserne stiger. Hvis du ikke har indgået en fuldt betinget købsaftale, og en anden interesseret køber overbyder dig, får du til gengæld mulighed for at komme med et supplerende bud. 

  Som køber skal du dog være opmærksom på følgende ulemper. Hvis ikke du opnår en fuldt betinget købsaftale, men udelukkende har fortrinsret, står du svagt i tilfælde af, at der dukker andre interesserede købere op. Endvidere risikerer du, at sælger har nemmere ved at presse prisen op, hvis der skulle komme flere interesserede købere, førend du får solgt din egen bolig. 

  Ingen handel – ingen regning

  Det kan ske, at en handel af den ene eller anden grund ikke bliver gennemført. I denne situation modtager du naturligvis ingen regning fra os.

  Få hjælp til en købsaftale ved køb af hus og fast ejendom hos en advokat, så du får dine nøgler i rette tid

  Vores boligadvokater har som mål at hjælpe dig trygt og sikkert igennem dit køb af bolig til faste lave priser.
  Ingen handel – Ingen regning!

  Call Now Button